Welke opties heb je bij het kopen van een koelkast?

0
383

Het kopen van een nieuwe koelkast is net als het aanschaffen van een Ted Baker tas zwart een taak die gepaard gaat met tal van overwegingen, van vragen over de grootte tot het op de juiste manier inknijpen van de juiste hoeveelheid functies. Er staat zeker veel op het spel bij het investeren in een koelkast, want het is niet het soort apparaat waar je snel weer voor wilt betalen. Daarom is het onder meer van belang om het juiste type aan te schaffen. Mogelijk wist je nog niet eens dat er meerdere soorten koelkasten zijn waarvoor je kunt kiezen, maar dat verandert na het lezen van dit artikel.

Er zijn namelijk vier soorten koelkasten beschikbaar voor potentiële kopers van vandaag, vijf als je de slimme koelkast meetelt, maar dat is een categorie die kan worden toegepast op elk van de andere vier. De vier typen koelkasten waarvoor je vandaag de dag voor kunt kiezen zijn: bovenvriezer, ondervriezer, zijde aan zijde en Franse deuren. Als je eenmaal hebt besloten welke het beste is voor je keuken en je huishoudelijke behoeften, ben je goed op weg naar een succesvolle aankoop. Voordat je deze beslissing kunt maken, moet je uiteraard wel weten wat dit precies voor soorten zijn. Lees daarom snel verder!

Zijde aan zijde 

Gesplitst in het midden met het vriesgedeelte aan de linkerkant en vers/gekoeld voedsel aan de rechterkant, zodat de twee op elke hoogte kunnen worden bewaard. De meeste modellen geven de voorkeur aan gekoeld voedsel en bieden een paar extra centimeters aan die kant. Ook een crossbody tas dames kan trouwens een zijde aan zijde interieur hebben.

Voordelen: Flitsende functies in een relatief compacte eenheid

Nadelen: Soms moeilijk om bredere items op te bergen, beperkte compartimenten

Franse deuren

Dit is veruit de ruimste optie. Koelkasten met Franse deuren hebben namelijk een dubbeldeurs koelmachine bovenaan en een lade-achtige vriezer over de volledige breedte aan de onderkant. Binnenin vind je meestal wel een paar mooie functies, zoals ijsmachines en drankdispensers, en het feit dat French Door-koelkasten verreweg de meest populaire stijl zijn, betekent dat er ook een enorme variëteit is om uit te kiezen.

Voors: Grootte, enorme capaciteiten met veel functies

Nadelen: Grootte, zorg ervoor dat het in huis plaatst

Bovenvriezer

Met het bovenste derde deel voor vriesruimte en het onderste derde voor het hoofdkoelgedeelte, blijven deze koelkasten enorm populair omdat ze compact, betaalbaar en veelzijdig zijn. Dit geldt ook voor menig luiertas rugzak, waar overigens soms ook een koelgedeelte in zit.

Voordelen: Geweldig voor kleine budgetten en kleine keukens

Nadelen: Gebrek aan flitsende functies en een kleinere capaciteit

Ondervriezer

Vrijwel hetzelfde als de bovenvriezer, maar met de vriesruimte aan de onderkant. Ze zijn meestal iets groter, met een ruimte van 50/50 verdeeld tussen gekoeld en bevroren, dit betekent dat gekoeld voedsel en ingrediënten gemakkelijker te bereiken zijn, maar je moet je bukken voor ijs of erwten.

Voordelen: Grotere vriezercapaciteit en gemakkelijker bereikbare gekoelde items

Nadelen: Minder variatie, moeilijker toegang tot de vriezer