4 tips om een koelkast te kopen

0
344

Kan je kapotte koelkast niet gerepareerd worden? Je zult dan toch op horecagemak.nl een vervanger moeten kopen. Dat is niet gemakkelijk omdat er zoveel keuzes verkrijgbaar zijn. Om je zoektocht gemakkelijker te maken, raden we je aan om de volgende tips toe te passen.

Selecteer de juiste afmetingen

Het kopen van de verkeerde maat koelkast is in alle opzichten een fout die je beslist niet wilt maken. De keuken van elke persoon is anders en de ruimte waar de koelkast past is ook anders. Als je een ouder huis hebt met planken boven de koelkast, is een moderne koelkast met een grote capaciteit wellicht niet de beste keuze voor je huis, tenzij je een keukenrenovatie ondergaat. We herinneren je er graag aan dat het van cruciaal belang is om je ruimte op te meten, en enkele centimeters vrij te laten voor de pasvorm, voordat je een nieuwe koelkast koopt.

Kies de mooie stijl

Toen er koelkasten, of ‘ijsboxen’ zoals ze oorspronkelijk werden genoemd, omdat ze vroeger een blok ijs bevatten dat dan langzaam zou smelten en het voedsel zou afkoelen, voor het eerst verschenen, had je het totaal van één stijl om uit te kiezen. Geleidelijk aan eisten consumenten meer functionele koelkasten die geschikt waren voor hun opslagdoeleinden. De bovenste vriezerkoelkast is waar de meeste mensen waarschijnlijk mee zijn opgegroeid, waarbij het vriesvak bovenaan zit en het koelkastgedeelte onderaan. De stijl van de onderste koelkast keert dit concept om. Hier bevindt het vriesgedeelte zich op de bodem. Dan heb je de side-by-side waarbij het vriesgedeelte in het midden is gedeeld met het koelgedeelte. Eindelijk is er de Franse deurstijl die bij je wensen past.

Overweeg een slimme koelkast

Omdat je maar af en toe een koelkast aanschaft, is het de moeite waard om te investeren in een topkoelkast met alle toeters en bellen, zoals een slimme koelkast. Het doel van de toeters en bellen is niet om indruk te maken op je vrienden als ze langskomen voor een etentje. In plaats daarvan hebben slimme koelkasten een ingebouwd gemak dat een grote hulp voor jou en je portemonnee kan zijn. Sommige slimme koelkasten kunnen je energieverbruik monitoren en zich aanpassen aan je vraag. Ze kunnen op verschillende manieren helpen tegen voedselverspilling. Sommige hebben ingebouwde camera’s, zodat je ze vanaf je smartphone kunt openen terwijl je in de supermarkt bent.

Denk aan esthetiek

Laten we eerlijk zijn: keukens verkopen huizen, en als je apparaten niet bij elkaar passen, zullen kopers het merken (en dat geldt ook voor taxateurs als je probeert je huis te herfinancieren). Bovendien ziet een witte koelkast met roestvrijstalen magnetron er gewoon niet goed uit als je elke ochtend je keuken binnenloopt voor je kopje koffie. Voor keukenapparatuur, waaronder koelkasten, is roestvrij staal veruit het populairst. Het is gemakkelijk te onderhouden en schoon te houden, en past bij vrijwel elk keukendecor. Dit is goed nieuws als je iemand bent die graag je keukenmuren opnieuw schildert of investeert in nieuwe vloeren in je keuken.